arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckfacebooklinkedinorangetalentsearchtwitter Ga naar content
Menu

Eerste vracht vanuit nieuwe was- en maallijn Lanaken

De Van Werven Kunststof Recycling vestiging in Lanaken (België) is uitgebreid met een nieuwe was- en maallijn. Deze lijn is op donderdag 19 juli met succes in bedrijf genomen. Vandaag, op maandag 23 juli, is de eerste vracht afgenomen.

De eerste vracht, bestaande uit PP monogrind, is door het laboratorium van Van Werven Kunststof Recycling in Biddinghuizen akkoord bevonden. Veel eindproducten die Lanaken produceert, worden nu ook afgezet in de Belgische markt. ‘‘Begin 2018 zijn we gestart met de uitbreiding van de vestiging. Een gemotiveerd team heeft hier ontzettend hard gewerkt. We zijn trots en blij met het prachtige resultaat,’’ vertelt Tonnie Hovenga, Manager Operations Plastic Recycling, over de nieuwe lijn.

Vestiging Lanaken

De Kunststof Recycling vestiging in Lanaken draait sinds november 2015. Tot nu toe werden er alleen binnenkomende kunststoffen gesorteerd en geshredderd, die vervolgens als monostromen richting Biddinghuizen gingen om daar verder verwerkt te worden. Vanaf nu is deze extra stap niet meer nodig en kan het verdere recyclingproces voor alle PE en PP producten ook in Lanaken plaatsvinden. Meer lezen? Bekijk dan ook ons eerder verschenen nieuwsbericht over de uitbreiding van de vestiging in Lanaken.

Terug naar overzicht
Verder lezen