arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckfacebooklinkedinorangetalentsearchtwitter Ga naar content
Menu

Van Werven start bouw nieuwe plastic recycling plant in Polen

De eerste steen voor een geheel nieuwe plastic recycling plant in Polen is gelegd. De nieuwe vestiging krijgt een capaciteit van 30.000 ton en zal naar verwachting in april 2019 in gebruik worden genomen.

Het initiatief is een samenwerking tussen Van Werven Plastic Recycling en Plastic Worx uit Polen. Vanaf de start van de plastic recycling activiteiten in 2006 maakt Van Werven gebruik van de diensten van Plastic Worx, in zowel Nederland als België en Engeland. “Een betrouwbare partner is een belangrijke voorwaarde om de juiste stappen te kunnen zetten in Polen”, aldus Ton van der Giessen, Managing Director bij Van Werven. De input van de nieuwe plant richt zich bij aanvang op de Duitse markt. Zodra de circulaire economie in Polen op gang komt zal volume vanuit Polen meer en meer worden ingezet voor het recycling proces. De gerecyclede grondstoffen worden vervolgens afgezet in de EU bij ondermeer de producenten van automotive-, meubel- en bouwproducten. Met deze plant wordt straks 75.000 ton aan CO2-emissie voorkomen die anders vrijkomt bij de productie van primaire grondstoffen.

Luchtmachtbasis

Het gehele complex is drie hectare groot en ligt direct aan de afrit van de A4, een belangrijke autosnelweg naar en van Duitsland, in het zuiden van Polen. De locatie is in het verleden tientallen jaren lang onderdeel geweest van een Russische luchtmachtbasis. Ton van der Giessen: “Een deel van de start- en landingsbaan is nu ons buitenterrein. De reeds aanwezige betonnen verharding kunnen wij weer goed (her)gebruiken.” Een mooi voorbeeld van een nieuwe toepassing van reeds bestaande middelen. 

Innovatief

Van Werven investeerde jarenlang in iets dat nog niet bestond: restkunststoffen uit bouwafval en milieustraten sorteren en recyclen tot een hoogwaardige grondstof. Dat is het resultaat van onze drang te zoeken naar échte en unieke oplossingen. De kunststof recycling activiteiten zijn meerdere malen onderscheiden met een innovatie-award in Nederland en Europa. Na jarenlang succesvol kunststof recyclen in Nederland, breidt Van Werven zijn activiteiten uit. Inmiddels hebben we op verschillende plaatsen in Europa vestigingen waar we kunststof afval inzamelen en recyclen.

First brick of a new plastic recycling plant in Poland
Terug naar overzicht
Verder lezen