arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckfacebooklinkedinorangetalentsearchtwitter Ga naar content
Menu

Van Werven start plastic recycling in Zweden

Van Werven is sinds 2 januari ook in Zweden actief. Vanuit de plaats Sexdrega zal Van Werven Sweden AB gemengde harde kunststoffen sorteren en vanaf medio 2019 verder opwerken tot hoogwaardige grondstoffen.

Vijftien medewerkers zijn dagelijks actief om de kunststoffen te sorteren. Van Werven start met het verwerken van zo’n 20 miljoen kilo kunststoffen per jaar en wil dit in de toekomst verder uitbouwen. De nieuwe vestiging in Zweden is de vijfde locatie waar Van Werven plastics recyclet. Het bedrijf startte twaalf jaar geleden in Nederland en is inmiddels ook actief in België, Engeland en Ierland. Naast de nieuwe vestiging in Zweden wordt ook in Polen een nieuwe locatie gebouwde die in april dit jaar klaar zal zijn.

Duurzame businessmodellen

Ton van der Giessen, managing director: ”Het starten van een nieuwe vestiging is alleen mogelijk in landen waar de overheid duurzame businessmodellen stimuleert. Ons doel is de kringloop zoveel mogelijk lokaal te sluiten. Dat is de reden dat we het volledige recyclingproces ook in Zweden organiseren. Daarmee voorkomen we dat er primaire grondstoffen worden gehaald van de andere kant van de wereld en behouden we de herbruikbare grondstoffen voor de Europesche markt. Zo’n lokale aanpak zorgt ook op logistiek vlak voor economisch rendement én voor een kleinere ecologische voetafdruk.” Van Werven recyclet inmiddels op deze manier 150 miljoen kilo plastic per jaar en bespaart daarmee ruim 375 miljoen kilo aan CO2 emissie.  

Terug naar overzicht
Verder lezen