arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckfacebooklinkedinorangetalentsearchtwitter Ga naar content
Menu

Van Werven ondertekent Plastic Pact NL

Minder plastic gebruiken, al het plastic dat we gebruiken recyclebaar maken en meer recyclaat toepassen in nieuwe plastic producten. Dat is de deal die Van Werven op donderdag 21 februari 2019 mede ondertekende in het Plastic Pact NL. Van verpakker tot producent en van supermarkt tot afvalverwerker: de hele keten pakt het probleem samen op. Goed nieuws volgens Van Werven.

Ton van der Giessen, managing director: “Dit Plastic Pact is niet zomaar iets. Het geeft richting, focus en zorgt voor morele verantwoordelijkheid. Zeventig verschillende bedrijven en partijen hebben dit ondertekent, waaronder ook grote concerns zoals Albert Heijn en organisaties zoals Stichting Natuur en Milieu. We zijn nu allen moreel verplicht om hier werk van te maken. Niet alleen deze partijen, maar ook hun leveranciers en relaties worden indirect aangesproken. Zo levert dit pact een bijdrage aan de vele stappen die nodig zijn om het ultieme doel te bereiken, namelijk géén eenmalig gebruik meer van plastic dat nieuw op de markt wordt gebracht.”

Het pact richt zich op alle soorten plastic: folies en verpakkingen, maar ook de harde kunststoffen die Van Werven recyclet. Van der Giessen: “Naast plastic verpakkingen zijn er ook veel andere plastic producten die in het afvalstadium terechtkomen. Denk hierbij aan tuinmeubelen, speelgoed en emmers uit huishoudens en profielen en buizen uit de bouwsector. Wij recyclen hiervan op dit moment meer dan 100 miljoen kilo per jaar, die we als hoogwaardige grondstoffen afzetten en zien mogelijkheden om dit de komende drie jaar te verdubbelen.”

Conferentie Circulaire Economie

Op de drukbezochte Nationale Conferentie Circulaire Economie sloot Staatsecretaris van Infrastructuur en Water Stientje van Veldhoven met ruim zeventig partijen een deal. De in het pact gestelde doelen richten zich op het verminderen van plastic gebruik, het volledig recyclebaar maken van plastic producten en verpakkingen en het toepassen van recyclaat in nieuwe plastic toepassingen. Het Plastic Pact NL is één van de prioriteiten van Van Veldhoven in het kader van het grondstoffenakkoord. Ton van der Giessen ondertekende het pact namens Van Werven, BRBS Recycling en de Stichting Holland Circular Hotspot. Lees hier meer over het Plastic Pact. 

Van Werven Plastic Recycling

Van Werven investeerde jarenlang in iets dat nog niet bestond: restkunststoffen uit bouwafval en milieustraten sorteren en recyclen tot een hoogwaardige grondstof. Dat is het resultaat van onze drang te zoeken naar échte en unieke oplossingen. De kunststof recycling activiteiten zijn meerdere malen onderscheiden met een innovatie-award in Nederland en Europa. Na jarenlang succesvol kunststof recyclen in Nederland, breidt Van Werven zijn activiteiten uit. Inmiddels hebben we op verschillende plaatsen in Europa vestigingen waar we kunststof afval recyclen. 

 

 

Terug naar overzicht
Verder lezen