arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckfacebooklinkedinorangetalentsearchtwitter Ga naar content
Menu

Van Werven recyclet met groene stroom

Tweeduizend zonnepanelen sieren de daken van Van Werven Plastic Recycling in Biddinghuizen. Met de groene stroom wordt in de recyclinghallen uit plastic afval een nieuwe grondstof geproduceerd.

Afgelopen november en december zijn de panelen op de daken van de bedrijfshallen geplaatst. Ton van der Giessen, CEO, vertelt: “Het laten plaatsen van de zonnepanelen en het gebruiken van de groene stroom past in onze langetermijnvisie die niet alleen gericht is op het terugwinnen van grondstoffen uit afval, maar ook uit het opwekken van duurzame energie.” Van der Giessen doelt op de vier windmolens die begin 2021 bij Hattemerbroek gaan draaien en twee andere vestigingen van Van Werven waar eveneens honderden zonnepanelen zijn aangebracht.

Circulaire economie

Mogelijk worden er in de toekomst nog meer initiatieven genomen om energie op te wekken. Van der Giessen: “Waar we kansen zien, maken we daar gebruik van. We hebben de ruimte en de middelen en het draagt bij aan het realiseren van de noodzakelijke circulaire economie.”

Terug naar overzicht
Verder lezen