arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckfacebooklinkedinorangetalentsearchtwitter Ga naar content
Menu

Minister uit Australië op bezoek bij Van Werven Plastic Recycling

Plastic afval is een wereldwijd probleem. De oplossing hiervoor start bij bewustwording, politieke keuzes en betrokken ondernemerschap. Ook in Australië zoekt men naar de juiste aanpak. Voor inspiratie en bewezen oplossingen bezocht een Australische delegatie Van Werven in Biddinghuizen.

De delegatie bestond uit Matt Kean, Minister for Energy and Environment, Ben Coles, Chief of Staff en Anissa Levy, Coordinator General Environment, Energy and Services.

De toekomst van plastic recycling

Naast een rondleiding in het plastic recycling bedrijf is er ook uitvoerig gesproken over de toekomst van plastic recycling en het wegnemen van drempels en beperking die verdere groei belemmeren. Matt Kean “ I have learned a lot today about the recycling business model. Information we can use in our waste plan strategy in Australia”. (Vertaling, red.) "Ik heb vandaag veel geleerd over het businessmodel rondom recycling. Die informatie kunnen we goed gebruiken voor onze eigen afvalstrategie in Australië".) 

bezoek.jpg

Ervaring delen

Het bezoek sluit mooi aan op de kortgeleden in Australië ondertekende MoU tussen de Holland Circular Hotspot en Planet Ark in Australië waar ook onze minister president Mark Rutte bij aanwezig was. "Wij voelen ons vereerd met dit bezoek en hopen van harte dat onze ervaring kan helpen dezelfde problemen in Australië op te lossen waar wij in Europa ook mee te maken hebben” aldus Ton van der Giessen CEO bij Van Werven.

Vanuit het College van B&W van de gemeente Dronten was ook wethouder Irene Korting bij het bezoek aanwezig. “Mooi om te zien hoe men vanuit Australië de weg naar Dronten weet te vinden als het gaat om circulaire oplossingen en hoe je met het uitwisselen van informatie de circulaire transitie kan versnellen”.

Terug naar overzicht
Verder lezen