arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckfacebooklinkedinorangetalentsearchtwitter Ga naar content
Menu

The Ocean Cleanup en Van Werven geven Wilson tweede leven

Systeem 001, ook bekend als Wilson, het eerste systeem dat The Ocean Cleanup inzette om de plastic soep te bestrijden, is uit de oceaan gehaald in 2018. De organisatie geeft Wilson in samenwerking met Van Werven Plastic Recycling een welverdiend tweede bestaan.

Wilson was het eerste ‘oceaanopruimingssysteem’ voor het plastic in de Noordelijke Grote Oceaan. Het ruim 600 meter lange systeem werd in 2018 geplaatst tussen Hawaï en Californië. Na veel leermomenten en wereldwijde support, besloot The Ocean Cleanup Wilson vanwege een structurele storing uit de oceaan te halen. Over de toekomst van Wilson dacht de organisatie lang na. Hem zomaar vergeten was geen optie; met zijn nalatenschap verdiende Wilson een tweede leven in een andere vorm.

slider1.jpg
slider2.jpg

Van Hawaï naar Biddinghuizen

Een zoektocht die startte in Hawaï, waar The Ocean Cleanup Wilson aan land bracht, eindigde in Biddinghuizen. De organisatie vond in Van Werven Plastic Recycling de juiste specialist om Wilson te recyclen. “We zijn trots dat The Ocean Cleanup ons koos om Wilson een tweede leven te geven”, vertelt Ton van der Giessen, CEO van Van Werven. “Vanaf het moment dat we hoorden dat The Ocean Cleanup een partner zocht voor deze uitdaging, waren we enthousiast. De opdracht was natuurlijk niet gemakkelijk, maar met ons team en onze speciaal ontwikkelde apparatuur waren we in staat om vanuit Wilson positieve waarde te creëren.”

slider4.jpg
slider6.jpg
slider5.jpg
slider3.jpg

Nieuw en hoogwaardig product

The Ocean Cleanup ontwikkelde een nieuw, hoogwaardig product van het verzamelde plastic afval uit de oceaan: een tijdloze zonnebril. Ter bescherming van dit product ontwierp de organisatie een speciale koker, die is gemaakt van gerecycled materiaal van Wilson. De uitstraling van Wilson vormt hiervoor de basis. Ton van der Giessen: “Wij geloven dat deze eerste stap het begin is van een hechte relatie om samen te werken aan de plastic waardeketen.”

007-201017-BoyanSlat_FullCircle_TheOceanCleanup_BRK-4540-scaled.jpg
Terug naar overzicht
Verder lezen