arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckfacebooklinkedinorangetalentsearchtwitter Ga naar content
Menu

Grote brand bij Van Werven vestiging in Lanaken

Woensdagmiddag 26 oktober rond 17:00 uur is er een grote brand uitgebroken op onze vestiging in Lanaken. De eerste rooksignalen werden ontdekt door eigen personeel. Zij hebben adequaat gehandeld richting de hulpdiensten. Er is geen letselschade geconstateerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Huishoudelijke verpakkingen

De brand ontstond in een partij opgeslagen balen met huishoudelijke verpakkingen. Deze stonden op voorraad voor verdere recycling op de locatie in Lanaken. Na de eerste gesignaleerde rook, breidde de brand zich snel uit over een gedeelte van de opslag. Door het snelle handelen van brandweer korpsen uit de hele  regio is voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere opslagen, gebouwen en installaties in de directe omgeving

Schade

De schade lijkt beperkt tot een deel van het achter-terrein en de direct naastgelegen sortering. Deze is door de hitte beschadigd, maar heeft zelf geen vlam gevat. De andere sorteerlijn en de overige gebouwen hebben geen schade opgelopen.

Alle benodigde vergunningen waren op orde, evenals de brandweervoorschriften. De brandweer heeft gebruik gemaakt van de permanent aanwezige voorraad bluswater op het terrein. Dezelfde bassins zijn gebruikt om het bluswater ook weer op te vangen.

Werkzaamheden

Op donderdag 27 oktober is de aanvoer tijdelijk stilgelegd om de brandweer de ruimte te geven om hun werk te kunnen doen. Morgen verwachten we de aanvoer weer te continueren. Het recycling proces is nog steeds actief.

Terug naar overzicht
Verder lezen