arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckfacebooklinkedinorangetalentsearchtwitter Ga naar content
Menu

ImerPlast: beperkingen op de export naar China bieden geweldige kansen

ImerPlast is een bedrijf van Imerys. Imerys is wereldleider in het produceren en verwerken van mineralen en grondstoffen. Het levert hoogwaardige functionele oplossingen voor een groot aantal sectoren, van verwerkende industrieën tot consumptiegoederen en bouwproducten.

Imerplast logo
Imerplast
pipe2.jpg
cost savings.jpg

Imerys is een beursgenoteerd bedrijf met een jaaromzet van meer dan 4 miljard euro, aanwezig in 50 landen. Ze gebruiken het plastic recyclaat van Van Werven voor de activiteiten van ImerPlast.

ImerPlast mengt compounds met zorgvuldig geselecteerde recyclaten en additieven. Hun hoogwaardige grondstof gaat naar producerende bedrijven, voor extrusie en injectie, in pijpen en leidingen, voor de bouw, automotive industrie, verpakking en tuinbouwmarkten. ImerPlast is een product opgebouwd rondom de verbinding van gemengde polyolefines. De mechanische eigenschappen van deze verbinding zijn beter dan die van de gemengde polyolefines waarop het is gebaseerd. Het biedt ook betere mechanische eigenschappen dan het best gesorteerde High Density Polyethylene.

Francisco Millar is de algemeen directeur van ImerPlast.

“Het management van een familiebedrijf versus een beursgenoteerd bedrijf is anders, maar het doel van ons beide is dezelfde; een succesvolle, wederzijds financieel gezonde relatie.”

Francisco Millar , Algemeen Directeur ImerPlast.

Wat kun je zeggen over volumes en impact?

“Deze zullen waarschijnlijk blijven groeien. ImerPlasts USP is technologie rondom de verbinding van polyolefines.  Hierdoor voegen we de meeste waarde toe. Het is ook die verbinding die de meeste impact veroorzaakt. Hiermee kunnen we voor sommige toepassingen meer dan 95% gerecycleerde inhoud van producten bereiken. Door de ImerPlast EuCertPlast-certificering kunnen klanten nu het Blaue Engel-logo op consumentengoederen gebruiken en het toont ook onze betrokkenheid op het gebied van circulaire economie.”

Wat kun je zeggen over de samenwerking met Van Werven?

“De relatie met Van Werven is succesvol. We waarderen de betrouwbaarheid als leverancier en de kwaliteit en consistentie van het product dat wij inkopen. Betrouwbare leveranciers zijn de sleutel tot ons succes. De uitbreiding van Van Werven naar andere landen zal ons zeker aanmoedigen om onze activiteiten buiten Engeland uit te breiden.”

“Het management van een familiebedrijf versus een beursgenoteerd bedrijf is anders, maar het doel van ons beide is dezelfde; een succesvolle, wederzijds financieel gezonde relatie.”

Wat is uw visie op de (nabije) toekomst en uw strategie voor hergebruik en de circulaire economie?

“De beperking op de export naar China biedt hele mooie kansen, want het betekent dat er meer gemengde polyolefines beschikbaar komen. Het beleid van de EU met betrekking tot de circulaire economie betekent dat er meer aandacht dan ooit zal gaan naar recycling, terwijl ook de bewustwording bij mensen met betrekking tot afval nog nooit zo groot is geweest.

Dit helpt de recyclingindustrie en hierdoor kunnen we zorgen voor een stabielere en financieel levensvatbare industrie. De toekomst lijkt daarom zeer interessant en ImerPlast wil een belangrijke speler zijn in de groei die zeker zal volgen. Met een assortiment dat is ontwikkeld met behulp van onze wetenschappelijke kennis op het gebied van polymeren, een van onze kernvaardigheden.”

Terug naar overzicht