arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckfacebooklinkedinorangetalentsearchtwitter Ga naar content
Menu

Producten

Wij produceren hoogwaardige maalgoederen voor de kunststofindustrie, onder andere voor toepassing in leidingen, de automotive industrie, constructiematerialen, meubilair en huishoudelijke artikelen. Nieuwe producten maak je duurzaam met bestaande grondstoffen.

Op specificatie van de afnemer

We leveren maalgoederen in PE, PP, PE-PP, HDPE, PVC, ABS en PS. Daarnaast leveren we ook PVC micronisaat. De grondstoffen leveren we in zo’n 50 voor de klant specifieke geproduceerde soorten. We zetten deze af in heel Europa.

Deze specificaties maken we in overleg met onze afnemers en kunnen we dankzij ons laboratorium zorgvuldig samenstellen. Voor onze grondstoffen gebruiken we 100% gebruikte kunststoffen. Het voordeel van gerecycled kunststof is dat we de in het verleden gebruikte additieven al bij aanvang van het recyclingproces kunnen selecteren en klantspecifiek kunnen inzetten. Het betekent dat ons recyclaat reeds toegevoegde eigenschappen heeft die later niet meer toegevoegd hoeven te worden.

Deze additieven en eigenschappen, waaronder kleur, smeltpunt, slagvastheid, stijfheid of geleidbaarheid laten we nauw aansluiten bij de productieprocessen van onze afnemers. Om dat te realiseren werken we nauw met hen samen, zodat we samen de hele keten van productieprocessen verbeteren en tot betere business cases komen.

Afbeelding

Constante kwaliteit eindproducten

We investeren blijvend in innovaties die ons helpen de afzet van onze producten verder te verbreden. We recyclen grote volumes - zo’n 150.000 ton per jaar - waardoor

 1. het eindproduct van een constante kwaliteit is,
 2. we borg staan voor continuïteit in volumes en
 3. we exact volgens de specificaties van de afnemer kunnen leveren.

Drie absolute voorwaarden voor succesvolle toepassing van kunststofrecyclaat in nieuwe producten.

Van Werven is daarmee een betrouwbare partner voor bedrijven die hun bijdrage willen leveren aan een circulaire economie, en middels het recyclen van harde kunststoffen willen helpen de keten te sluiten.

Tot
99%
maalgoed zuiverheid

Laboratorium

In ons eigen laboratorium testen we onze maalgoederen op kwaliteit en samenstelling. Iedere levering is voorzien een bewijs van kwaliteit. Ons lab speelt een belangrijke rol in het klantspecifiek leveren van eindproducten, waarvoor we samen met de afnemer specificaties vaststellen en ons productieproces daar op sturen.

Laboratorium

Waarom u kiest voor kunststoffen van Van Werven

 • Op basis van kwaliteit een goede vervanger van primaire grondstoffen
 • Dichtbij door meerdere vestigingen in Europa
 • Samen nemen we verantwoordelijkheid voor hergebruik
 • Werken we op een eerlijke en betrouwbare manier samen
 • En maken we echt impact op het milieu
Hoe u kunt bijdragen aan een circulaire economie
Producenten
De missie van Pipelife: 100% recyclaat per 2030

Pipelife is één van de grootste spelers in de markt van kunststof buizen, fittingen en putten. Het heeft daarmee een grote invloed op de circulariteit in de PVC-industrie. “Ons streven is om in 2030 voor 100% gebruik te maken van recyclaten.” De tijd is rijp.

Lees meer
Recyclingproces
 • Uw afval wordt gerecycled tot hoogwaardige grondstof
 • We zijn lokaal circulair en dichtbij in Europa
 • Samen nemen we verantwoordelijkheid voor hergebruik in een circulaire economie
 • We werken we op een eerlijke en betrouwbare manier samen met leveranciers en afnemers
Lees meer